ban2

ЄС продовжив дію санкцій проти екс-президента Януковича

Рішення щодо подовження терміну дії санкцій може бути опубліковано в офіційному журналі ЄС вже 5 березня.

Європейський Союз продовжив санкції стосовно колишнього президента-утікача Віктора Януковича та 15 осіб з його найближчого оточення. Про це з Брюсселя повідомив журналіст Ріхард Йозвяк на своїй сторінці у Twitter.

За даними з дипломатичних джерел ЄС, рішення може бути опубліковано в офіційному журналі ЄС вже 5 березня і відразу після цього набуде чинності.

"УНІАН" уточнює, що у "санкційному" списку, окрім Януковича, 14 осіб. Екс-міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову з нього виключили.

Нагадаємо, що обмеження на подорожі та заморожування активів діють з 2014 року. Їх продовжують або скасовують раз на рік. Причиною впровадження санкцій щодо колишніх українських можновладців ЄС назвав зловживання своїми повноваженнями та незаконне виведення державних коштів з України.

Як повідомляв 5.ua, за даними Transparency International, Янукович та його поплічники задіяли у корупційних схемах близько 75 українських компаній, 51 компанію, що перебуває в іноземній юрисдикції, зокрема в офшорах - це Панама, Велика Британія, Австрія, Швейцарія, Кіпр - і близько 20 фізичних осіб, які є ключовими.

Media

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"