ban2

У Міноборони запускається проект з електронного обліку речового забезпечення

Про це в ефірі "5 каналу" у програмі "Інформаційний день" розповів радник Президента України, радник міністра оборони України Юрій Бірюков.

"Протягом двох-трьох тижнів закінчиться видача зимових нових черевиків з нормальними технологіями і з нормальною якістю. Потрібно ще купувати утеплюючі бахіли, але в цьому році фінансування не вдалося отримати на цю статтю, тому будемо сподіватися в наступному році. Потрібно виробляти все у комплекті і видавати в комплекті. Але все впирається в питання фінансування. У 2016 році речовий напрямок було профінансовано менше, ніж у 2015 році. У наступному році закладене різке підвищення фінансування речового напрямку. В цьому році ми отримали 16% від необхідних фінансів на речове забезпечення", – пояснив Бірюков.

"Протягом 2015 року відпрацювали пілотний проект з електронного обліку речового забезпечення. Більш того, цей проект був підхоплений офісом реформ Міністерства оборони і зараз починається його фінансування за рахунок трастового фонду НАТО. Там закупівля програмного забезпечення, комп'ютерної техніки – це десятки мільйонів доларів, а бюджет Міністерства оборони не має таких грошей. За їхні гроші будуть ремонтуватися і комп'ютеризуватися склади, закуповуються зараз портативні захищені планшети для того, щоб облік вівся в електронній формі", – додав він.

Media

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"