ban2

Стрічка-хіт Каннського кінофестивалю вийде в український прокат у вересні

"Казка казок" Маттео Гарроне стартує на українських екранах 17 вересня

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі дистриб'ютора "Артхаус Трафік".

У вересні відбудеться реліз одного з найгучніших фільмів Міжнародного Каннського кінофестивалю цього року - "Казка казок" Маттео Гарроне. Головні ролі у стрічці виконали Сальма Хаєк, Венсан Кассель, Тобі Джонс, Джон Сі Райлі, Ширлі Хендерсон.

Химерна казка оповідає про світ величних замків, чаклунів і фей. Правитель одного королівства - бабій і розпусник, другим править принц, чиєю душею заволодів дивовижний звір, у третьому - королева, яка ніяк не може стати матір'ю. А відьми і чаклунки, жахливі чудовиська, людожери і канатохідці - герої цієї кінофантазії на тему знаменитих казок Джамбаттиста Базіле, генія неаполітанського бароко.

Картина була номінована на "Золоту пальмову гілку" Канського кінофестивалю-2015.

Маттео Гарроне - один з лідерів італійського кінематографа нарівні з Паоло Соррентіно. Світову славу йому приніс фільм "Гоморра" про сучасну мафію, заснований на документальному бестселері Роберто Савіано. У 2008 "Гоморра" отримала Гран-прі в Каннах, п'ять премій Європейської кіноакадемії (у тому числі за найкращу картину року) і сім статуеток "Давид ді Донателло". Парадоксально, але в новому фільмі "Казка казок" Гарроне веде глядача так далеко від реальності, як тільки можливо. Разом з оператором Пітером Сушицькі, відомим по роботі над картинами Девіда Кроненберга, він шукає кінематографічний еквівалент ірраціональній і заворожливій мові чарівної казки.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"