ban2

Секс найефективніше лікує від каменів у нирках

Турецькі вчені з'ясували, що секс удвічі ефективніше позбавляє від каменів у нирках, ніж медичні препарати

Про це повідомляє Discover Magazine.

Учені провели низку експериментів для того, щоб з'ясувати, чи сприяє регулярне статеве життя спонтанному виведенню ниркових конкрементів, розташованих в нижній частині сечоводу.

Добровольців поділили на 3 групи. Членів першої попросили займатися сексом щонайменше три-чотири рази на тиждень. Пацієнтам з другої групи щодня давали тамсулозин (препарат, який зазвичай застосовується в лікуванні утрудненого сечовипускання, але іноді і як засіб проти сечокам'яної хвороби). Третя група виступила в якості контрольної.

Після двох тижнів експерименту 83,9% пацієнтів першої групи позбулися від каменів у нирках. У другій групі таких виявилося 47,6%, а в контрольній - лише 34,8%. Регулярний секс також прискорив виведення конкрементів: в середньому цей процес в першій групі зайняв десять днів (у другій - 16,6 дня, в третій - 18 днів).

Нирковокам'яна хвороба (нефролітіаз) - найбільш часте з урологічних захворювань. Воно проявляється у відкладенні конкрементів у нирках. Розміри каменів різноманітні - від дрібних, просоподібних, до великих, розміром з кулю для гольфу. Дрібні конкременти можуть виводитися з сечею, не викликаючи неприємних відчуттів. Конкременти розміром не менше двох-трьох міліметрів можуть викликати обструкцію сечоводу, яка супроводжується гострими болями в області попереку.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"