ban2

Знайдена причина народження схожих на Гітлера котів

Вчені з Університету Бата і Единбурзького університету встановили причину, по якій деякі кішки отримують плямисте забарвлення, у тому числі прямокутні відмітини під носом, схожі на вуса Адольфа Гітлера. Результати проведеного дослідження вони опублікували в журналі Nature Communications, короткий виклад наводиться на сайті Університету Бата, передає Еспресо.TV.

Згідно з їхнім аналізом, причина - мутація гена kit, яка скорочує швидкість розмноження пігментних клітин. В результаті частина вовни тварин залишається білою, тому що клітин виявляється недостатньо для створення рівного забарвлення.

"Завжди вважалося, що пігментні клітини якимось чином отримують інформацію про те, який візерунок утворити, проте на ділі вони рухаються хаотично. Це як процес дифузії: якщо крапля молока потрапить в чашку кави, кава поступово змінить колір", - пояснив професор Единбурзького університету Йєн Джексон. Згідно з його словами, раніше вважалося, що мутація гена впливає на швидкість, з якою рухаються пігментні клітини.

Вчені вважають, що результати їхньої роботи стануть в нагоді тим, хто досліджує такі хвороби, як вроджений порок серця та інші захворювання, пов'язані з рухом клітин в ході внутрішньоутробного розвитку плода.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"