ban2

Українські художники збиратимуть гроші на протезування для бійців АТО

Благодійний проект на підтримку української армії «Арт-фронт» стартує 18 жовтня

Провідні українські арт-менеджери та художники оголосили про заснування громадської ініціативи «Арт-фронт», що реалізовуватиме проекти на підтримку бійців української армії, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Cultprostir.

Перший благодійний аукціон ініціативи «Арт-фронт» відбудеться 18 жовтня: кошти підуть на фінансування протезування бійців, що отримали поранення під час АТО на Донбасі.

«Під час війни проведення благодійних аукціонів є успішним інструментом залучення коштів. Наразі в суспільстві і серед колекціонерів дуже сильні волонтерські та патріотичні настрої, тому ми сподіваємося на непогані продажі. Зараз багато колекціонерів допомагають армії, купують тепловізори та медикаменти, тому в меншій мірі цікавляться предметами мистецтва. У ситуації з нашим аукціоном це і хороше вкладення в мистецтво, і допомога армії» - сказав ініціатор проведення благодійного аукціону Леонід Комський.

15 жовтня в столичному Українському Домі відкриється передаукціонна виставка, на якій буде представлено 100 творів провідних вітчизняних художників, визнаних як в Україні, так і за кордоном.

Основну і найбільш цікаву частину колекції аукціону складають роботи відомих сучасних майстрів: Олександра Животкова, Тіберія Сільваші, Анатолія Криволапа, Олександра Ройтбурда, Влади Ралко, Матвія Вайсберга та багатьох інших.

Благодійний аукціон проекту «Арт-фронт» відбудеться 18 жовтня в Українському Домі.

«Я неодноразово вже брав участь в подібних благодійних акціях, нехай не таких масштабних. Свого часу ми допомагали «Громадському ТБ» і ось тепер пораненим солдатам. Такі громадські ініціативи дозволяють ефективно вирішувати ті проблеми, які на даний момент не може або не здатна вирішувати держава», - поділився учасник ініціативи «Арт-фронт» художник Матвій Вайсберг.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"