ban2

У Мінфіні розробили порядок створення реєстру волонтерів АТО

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Міністерство фінансів України оприлюднило проект порядок створення реєстру волонтерів антитерористичної операції, який має полегшити діяльність волонтерів і допоможе запобігти шахрайству невідомих організацій під приводом благодійної діяльності на Сході країни, повідомляє УНН з посиланням на проект наказу "Про затвердження порядку формування і ведення реєстру волонтерів антитерористичної операції", який наразі оприлюднене на сайті Міністерства.

Відповідно до тексту проекту, у порядку передбачено, що волонтером АТО визнається громадянин України, іноземець або людина без громадянства, який перебуває в Україні на законних підставах. Волонтер має бути повнолітнім і проводити волонтерську діяльність на добровільній і безоплатній основі.

Реєстр має бути створений в електронній формі і кожні 10 днів повинен публікуватися на офіційному сайті ДФС України. У нього будуть вноситися ПІБ волонтера АТО, категорії фізичних осіб, на користь яких надається благодійна допомога, реквізити незакритих банківських рахунків (найменування банку, код банку, номер рахунку, валюта рахунку, дата відкриття); найменування органу державної фіскальної служби за основним місцем обліку волонтера; дата початку здійснення фізичною особою діяльності як волонтера; дата включення до реєстру, внесення змін до реєстру; дата припинення діяльності як волонтера АТО; дата виключення з реєстру.

1 коментар

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"