ban2

Яценюк пропонує волонтерам, а не чиновникам, займатися питаннями демобілізованих на місцях

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до голови Державної служби у справах ветеранів та учасників АТО залучати до роботи служби в регіонах волонтерські організації

Таку думку на засіданні Кабміну висловив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає Еспресо.TV.

"Основне - не йти по шляху стандартних формалістських підходів. Я чув, що можуть створити координаційні центри та в кожній області ще створять підрозділ і службу. Дай бог, щоб я помилився, але що вийде: наймемо якихось чиновників, дамо їм стіл, стілець, які не будуть займатися допомогою людям, а ще мозги компастувати військовим, які повернулися з зони АТО. Щоб я запропонував: у нас широкий волонтерський рух. Давайте не витрачати гроші на чиновників - віддайте кошти безпосередньо тим волонтерам, які допомагали учасникам АТО і толку буде в 10 раз більше. Якщо ви ухвалите рішення, щоб нашими агентами в областях стали не обласні адміністрації, не районні, а зробили б ними волонтерські організації разом з міжнародною допомогою, то побачите, що ефект від цього буде набагато кращим. Перше моє прохання: змініть структуру: не потрібно плодити в кожній області велику адміністративну структуру, яка не дасть нам нічого позитивного", - сказав прем'єр-міністр.

Раніше голова Держслужби з питань у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев'янко запропонував у рамках програм, які розробляла служба, зокрема, створити координаційні центри соціальних питань демобілізованих осіб, а також регіональні відділи його служби на місцях.

"Наголошу на розроблених нами напрямках роботи: утворення координаційних центрів соціальних питань демобілізованих осіб, залучення членів сімей загиблих, представників виконавчої влади на місцях, військові комісаріати та об'єднання громадян. Утворення територіальних органів служби. Також винесено проект постанови щодо утворення в областях секторів нашої служби, щоб вони могли втілювати в життя наші програми в регіонах", - сказав він.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"